За първи път в България световни звезди на илюзията и магическото изкуство ще сътворят грандиозен спектакъл на такова високо ниво. На 8 април в зала 1 на НДК своите най-добри и уникални номера ще представи отбор от млади и вече световно признати илюзионисти.Шампионът на планетата за 2009 и 2012 от Унгария Soma , ще покаже прочутият „Телефонен акт“ - номерът, който му донесе световна слава . Публиката ще остане очарована от уменията и харизмата на големия магьосник.

Joe M. Turner от САЩ е президент на The International Brotherhood of Magicians (I.B.M.) и ще удиви зрителите със сръчност на ръцете, еродиран хумор и невероятен контакт със зрителите. От Великобритания пристига Lee Alex, който е носител на "Мerlin Award Illusionist of the Year 2009” и е най-добрия "Quick Change Artist" в Европа.

Зала 1 ще се възхити и на ловките изпълнения на галантния Verdini - най-известният млад фокусник на Румъния, първият чуждестранен носител на приза "Златна котка"; Четирикратният Балкански шампион на магията - Boby Nesh (Сърбия), ще представи фокуси и манипулации така елегантно, както само един балканец може.

Бургазлията Йордан Янев - Зайн е изключителен талант, отдаден на окултното и мистиката, който като нищо може да свали някоя друга глава пред очите на всички.

Домакини са най-атрактивните млади български илюзионисти от Quick Hands Projest - Дани Белев & Мистър Джим. Те обещават да напълнят сцената с красиви жени – ей така, от нищото, да вали дъжд от карти, и да се появяват и изчезват танцуващи самодиви.