Шофьор на автобус, който е трябвало да превозва ученици на екскурзия, е заловен с алкохол. Инцидентът е станал вчера в Силистра.Минути преди децата от местното училище „Никола Вапцаров“ да потеглят на екскурзия, полицаи проверили 40-годишния шофьор с дрегер, който отчел 0,52 промила алкохол в кръвта на водача. Той е служител на фирма ТАТ и веднага е свален от автобуса, а на негово място е изпратен друг шофьор от транспортната фирма. На провинилия се е съставен акт и най-вероятно той ще бъде уволнен. 

Междувременно 43-годишен мъж от Велико Търново е заловен два пъти за една нощ да шофира след употреба на алкохол. Вчера след полунощ водачът на товарен автомобил бил спрян за проверка на улица "Магистрална " в града и апаратът отчел 1.17 промила алкохол в кръвта му. Полицаите му съставили акт и му отнели свидетелството за управление. 

Два часа по-късно със същия автомобил той бил спрян за проверка на друга улица, където апаратът вече отчел 1.47 промила. Мъжът отказал да даде кръвна проба за химичен анализ. Срещу него е образувано бързо производство.