Британската столетница Дора Рихъм от град Шефийлд, която навърши 102 години в прекрасно здраве и разположение на духа, сочи като основни фактори за своето дълголетие честите прегръдки и запазване на спокойствие във всяка житейска ситуация.
Почти цял живот тя е яла традиционното британско блюдо фиш енд чипс, което било предлагано в ресторанта на баща й, пише Metro. „Никога не се вълнувайте. Правете като мен - дръжте се въпреки всичко. А мъжете мога да посъветвам да прегръщат своите дами три пъти на ден“, разкри британката тайните на своето дълголетие.
Рихъм е родена в ресторанта на баща си през 1914 година. Тя е работила в същото заведение, както и в пивоварен завод и в магазин за цветя. Омъжила на 24 години и родила двама синове. Нейният съпруг живял 81 години.
Миналия август американката Агнес Фентън от щата Ню Джърси празнува 110 години и по думите й дълголетието си дължи на редовната консумация на алкохол. През последните 70 години тя всеки ден пиела по три чаши бира и чашка уиски. Любимите й блюда са пилешките крилца, зеленият фасул и сладкият картоф.