Красимир Каракачанов предложи министерството на образованието у нас да намери пари за обучение на имамите, които да проповядват сред българските мюсюлмани. И само ако те са със светско образование страната ни няма да има проблеми с радикалния ислям.„В традиционния ислям у нас никога и никъде няма да видите бурки.Те не са характерни за тази част от Европа, в която сме. А за тези женици, там в Пазарджик с бурките - никой нямаше да им обърне внимание, ако имамът им - бивш протестантски пастор, не проповядваше радикален ислям и срещу него нямаше дела”, каза лидерът на ВМРО в студиото на Нова телевизия. Той бе поканен да коментира идеята на главния прокурор Цацаров бурките да бъдат забранени на публични места. 

Каракачанов допълни,че бурките са само външния израз на това, което някой набива в главите на бедните цигани в гетата. На същите тези места преди 15 години имаше протестанти. А сега, според заплащането, станаха правоверни мюсюлмани. 

„Утре на тези неграмотни хора, които дори и не могат да говорят, ще им напълнят главата с неща  за девственици в рая и може да се взривят някъде и да направят беля”, каза още „войводата”. И отсече,че страната ни не трябва да позволява на чужди граждани и представители на радикални вероизповедания да проповядва ислям в България.