Избрани модели на стилния Opel Adam идват с интегрирано безжично устройство за зареждане на мобилни телефони. Технологията използва електромагнитно поле и елиминира необходимостта от кабели.

Безжичното зареждане започва веднага щом потребителят постави смартфона върху интегрираното зарядно устройство. Технологията допълва други иновативни решения в Adam като Opel OnStar, инфоразвлекателната система IntelliLink, CarPlay и Android Auto, които осигуряват проекция на телефонния екран на дисплея.

Безжичното зареждане (известно и като индуктивно зареждане) използва електромагнитно поле, за да пренесе енергията между два обекта чрез зарядната станция. Индукционната бобина на зарядното устройство създава променливо електромагнитно поле, а втора индуктивна бобина в портативното устройство приема тази енергия и я преобразува в електрически ток, който зарежда батерията.
 

Предлаганата като аксесоар докинг станция съществува в много автомобили. Но все пак, тя трябва да бъде свързана с електрическата система на автомобила жично и в зависимост от това къде е инсталирана, може да влоши обзора.

По-добро решение е монтирането на безжична система за зареждане на смартфони вътре в автомобила. Безжичното зарядно устройство в Adam е съвместимо с интерфейсите Qi и Powermat и е разположено в централната конзола пред лоста за превключване на предавките.

Водачът може да държи ръцете си на волана и, използвайки Bluetooth, да сдвои своя съвместим за безжично зареждане телефон, както и да разговаря или да възпроизвежда музика, докато смартфонът се зарежда.

Благодарение на персоналния асистент за свързаност и услуги на Opel OnStar, шофьорите на Adam могат да разчитат на мощен 4G/LTE Wi-Fi хотспот, който осигурява високоскоростна връзка за данни в автомобила за до седем устройства.

Безжичното зареждане се предлага като опция за 155 лева за всички модели от гамата на Adam освен базовата версия. Цените на модела Opel Adam Jam започват от 23 570 лева с ДДС.