Британската столетница Дора Рихъм от град Шефийлд посочи като основи фактори за своето дълголетие честите прегръдки и запазване на спокойствие във всяка житейска ситуация.

За 102-годишната рекордьорка пише Metro. Почти цял живот тя е яла традиционното британско блюдо фиш енд чипс, което било предлагано в ресторанта на баща й. „Никога не се вълнувайте. Правете като мен – дръжте се въпреки всичко. А мъжете мога да посъветвам да прегръщат своите дами три пъти на ден“, разкри британката тайните на своето дълголетие.

Рихъм е родена в ресторанта на баща си през 1914 година. Тя е работила в същото заведение, както и в пивоварен завод и в магазин за цветя. Омъжила на 24 години и родила двама синове. Нейният съпруг живял 81 години.

Миналия август американката Агнес Фентън от щата Ню Джърси празнува 110 години и по думите дълголетието си дължи на редовната консумация на алкохол. Пред последните 70 години тя всеки ден пиела по три чаши бира и чашка уиски. Любимите й блюда са пилешките крилца, зеления фасул и сладкия картоф.