С решение на ръководството на ПП ГЕРБ - Габрово, от 31 март е прекратено членството на Венцислав Генов в партията. Това съобщава Дарик, като се позовава на информация от местната централа на ГЕРБ. Мотивите за решението са уронване престижа на партията на местно и национално ниво и злоупотреба със служебно положение в качеството му на началник на Областен отдел на "Автомобилна администрация" - Габрово.

"Всеки, който припознава в ПП ГЕРБ свои принципи, идеи и ценности, е добре дошъл да бъде член на партията, но трябва да е ясно, че ГЕРБ не допуска компромиси с принципите си и всеки, който с действията си ги нарушава, бива изключен от партията", се казва в позицията на ръководството.

"Най-лесно плащаш за книжка в Гарбово. Това е новото място, а преди беше Враца. И това се знаеше, а Цветелин Цветанов не направи нищо. Преди дни му казах, че има човек, който ще пътува за изпит за шофьорска книжка до Габрово, защото не може да изкара изпита в района си. Нищо не направи". Това каза преди днш председателят на Българския съюз на преподавателите по авто-мото подготовка Йонко Иванов пред БНТ.