Русе е в очакване на поредната рок нирвана. След гастрола на „Дайър Стрейтс“ още една легендарна британска банда ще напълни с емоции и сантименти „Булстрад Арена“. Това е групата, вдъхновила обичания от много поколения Джулай морнинг „Юрая Хийп“. Британците ще гостуват в Русе на 7 май благодарение на Loud Concerts, а билетите вече са в продажба в мрежата на Eventim (www.eventim.bg) и партньорите в цялата страна - магазинитe Office 1 Superstore, OMV, Picadilly, Техномаркет, Технополис. Цените са от 12 до 40 лева в зависимост от местоположението в залата.
През юни 2014 година „Юрая Хийп“ издадоха 24-ия си студиен албум „Outsider“. В него участва басистът Дейвид Ример, който замени в групата Тревър Болдър. Тавата бе последвана от турне, а през ноември 2015 бандата пусна колекцията „Totally Driven“ с презаписани класически песни на „Юрая Хийп“ от 2001 година. 2016-та отново ще бъде белязана от обиколка, която стартира през март, и Русе е част от нея.
Създадена в Лондон през 1969 година от китариста Мик Бокс и вокалиста Дейвид Байрън като „Спайс“, групата се превръща в „Юрая Хийп“ (името е на герой от романа на Чарлз Дикенс „Дейвид Копърфилд“) при концептуализирането на първия албум. Озаглавен „Very ‘eavy, Very ‘umble“, той определя характерното звучене на бандата с наслагване на вокали, характерни клавирни и тежки китарни рифове. Настоящият вокалист Бърни Шоу и кибордистът Фил Ланзън са в групата още от средата на 80-те, а барабанистът Ръсел Гилбрук се присъедини през 2007. Мик Бокс е постоянно присъствие през цялата история на бандата.
Репертоарът на бандата включва хитове от над пет десетилетия - от 70-те досега, между които култови парчета като „Gypsy“, „Easy Livin“, „July Morning“, „Look At Yourself“, „Stealin“ и „Lady in Black“, която достига до номер 1 в Германия в три различни случая и остава начело шест месеца. Продажбите на албуми са вече над 40 милиона, а с непрестанните турнета групата е посетила 56 страни, била е водеща на множество фестивали и турнета. „Юрая Хийп“ е първата западна банда, която свири в Русия през 1987 година, а година след това посещава и България.
В момента „Юрая Хийп“ е в състав: Мик Бокс - китара, вокали;  Фил Ланзън - киборди, вокали; Бърни Шоу - водещи вокали; Ръсел Гилбрук - ударни, вокали и Дейвид Ример - бас, вокали.