Един баща се бори с всички сили за живота на 9-месечното си бебе. Преди два месеца Лили е диагностицирана с детска церебрална паралица.

Но днес тя ще бъде изписана от болницата. Не защото е здрава и излекувана, а защото десетте дни, които се поемат по клинична пътека от НЗОК приключват.

Оттук нататък обаче Лили се нуждае от гимнастика и рехабилитация, които като разходи трябва да поеме бащата Боян Абаджиев. Майката на Лили - Велина, е починала по време на раждането.

При грижите за бебето Боян разчита на помощ от лелята и бабата на Лили – сестрата и майката на Велина.

Въпреки трудната ситуация, семейството на Лили не се отказва. Боян е наел квартира в София, където в болницата за лечение и рехабилитация на деца с церебрална паралица Лили има своят шанс за лечение. Лелята на момиченцето пък е взела за своя кауза да отгледа детето на сестра си, разказва bTV.

Но от утре задачата на семейството се усложнява. Процедурите, които трябва да помогнат на Лили, струват около 150 лв. на ден. Това включва барокамера, гимнастики и други процедури.   

Лечението на Лили, които семейството трябва да заплаща, трябва да продължи 6 месеца. На ден то ще струва около 150 лева.

За съжаление НЗОК поема едва 10 дена от лечението. Дори само този кратък период е дал подобрение върху Лили. Но е важно лечението да бъде продължено. За съжаление това не е по силите на семейството. 

Ако искате да помогнете на бащата на Лили можете да дарите средства на следната сметка: 
ЦЕНТРАЛНА КООПЕРАТИВНА БАНКА
BG30CECB97901021575901
CECBBGSF
БОЯН АНГЕЛОВ АБАДЖИЕВ