Ръководството и служителите на Северноцентрално държавно предприятие /СЦДП/ и териториалните му поделения единодушно издигнаха кандидатурата на инж. Милко Денев Денев за приза „Лесовъд на годината”. Най-заслужилите български лесовъди ще бъдат отличени на специална церемония при откриване Седмицата на гората, на 4 април в Стара Загора.

Великотърновецът инж. Денев, който е експерт към Централното управление на предприятието в Габрово, отговаря за залесяването и възобновяването на държавните гори на територията на областите Габрово, Велико Търново, Русе, Силистра и Разград.

През ноември Милко Денев ще отпразнува 60-годишен юбилей, а зад гърба си има внушителните 35 години, посветени на българската гора. „С негово участие и под негово научнообосновано ръководство, вещи съвети и безкомпромисен контрол, са създадени десетки хиляди декари нови култури от бързорастящи и други горски дървесни видове, изпълнили и изпълняващи разнообразните функции на гората“. Това се казва в официалното писмо до Съюза на лесовъдите в България, с което колегите на инж. Денев издигат кандидатурата му за лесовъд на годината. Те споделят, че поне 30 000 декара гори, днес са факт, благодарение на Милко Денев. Той е и създател на разсадници, като милиони фиданки са произведени благодарение на него.