Българката Нора Шопова изгря на корица на модната библия "Вог" (Vogue). Броят за месец април на турското издание е озарен от прелестните черти на панагюрката, предаде vesti.bg.
Топмоделът, откритие на агенция "Ивет фешън" е първата българка, която е украсявала корицата на най-популярното списание за мода в света. Още през 2014 г. тя бе заснела корица за изданието и сега това е втори грандиозен успех.
Нора е снимала за множество световноизвестни брандове и списания из цял свят. През годините блести и от кориците на румънския "Ел" (Elle), както и немската "Грация" (Grazia). Заснемала е материали за модни списания като Io Donna, Flair magazine и Cosmopolitan.
През 2014 г. Нора Шопова спечели наградата „Модел на годината” на сп. "Грация", а през 2015 година влезе в престижната класация на сп. "Форбс" - „Топ 70 на българските знаменитости”.
Кариерата ѝ минава през моднитв столици Ню Йорк, Париж, Лондон и Токио.
Скоро очакваме да излезе и сесията ѝ за английското издание на „Хелоу” (Hello), която красавицата засне в Дубай през февруари.
Нора има невроятна харизма и уникално излъчване, които са ключът към нейния успех. Освен върху модната си кариера, тя работи и върху магистърската си степен по Право. Истинско съчетание на интелигентност и изтънченост.