Сестра ми Анна Ройдова в САЩ назначи Недялка Бързакова да гледа баща ми. Той получи удар и на следващия месец Бързакова го закара някъде да подпише да й прехвърли цялото наследство. Той е бил неадекватен. Това обясни в Пловдивския апелативен съд Иванка Ройдова, обвинена, че е наела килър да убие брат й и петимата му наследници, за да вземе наследство от баща си в САЩ.

"След смъртта на баща ми неговата болногледачка Недялка Бързакова основа фирма, с която управлява наследството му. Тази нейна фирма работи на борсата, за да получава по-високи дивиденти, каза обвиняемата. Тя, брат й и сестра й наели адвокат след като починал баща им, за да си търсят наследството извън съда.

Пловдивският апелативен съд не уважи искането на прокуратурата и пусна под парична гаранция от 7000 лева 66-годишната Иванка Ройдова, обвинена, че е наела килър да убие брат й и петимата му наследници, за да вземе наследство от баща си в САЩ. Държавното обвинение настояваше тя да остане в ареста.

Магистратите прецениха, че няма достатъчно доказателства за обоснованото предположение, че Ройдова е искала да извърши приписваните й престъпления.

Съдът отчете чистото й съдебно минало и добрите й характеристични данни. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.