Най-успешният ни експорт на европейската попсцена Люси Дяковска е решила да стане майка, след като навърши 40. Юбилеят на певицата е тази събота, пише "Монитор"."Казах си, че ще си дам година-две да взема това решение. Със сигурност ще осиновя дете и то ще е от България. Изключително сериозен човек съм в това отношение. Имам прекрасно семейство, което бих искала да даря с още едно внуче. Имам и баба, която ми казва „Маме, не искам да си сама един ден. Моля те, осинови си едно детенце, че тя и Мели (б.а. кучето на Люси) няма да живее толкова дълго”. Тя не вярва, че имам нужда от партньор, а че едно дете ще ме направи истински щастлива”, сподели с усмивка звездата. 

Певицата е категорична, че няма претенция към пола на наследника си.

Майчинския си инстинкт огнената дива на No Angels събуди след появата на племенника ѝ Крис. Момченцето вече е на 7 и става по първи петли, за да е пръв в предучилищната. Ходи на карате и английски, събира и изважда с лекота до 100. 

„Много му върви математиката. На баща ми родителите, бог да ги прости, бяха учители. Баща му преподаваше математика и бе директор на гимназията в Дупница, а майка му бе литератор. На мен математика, физика и химия много ми вървяха и на брат ми Александър така, докато той не каза, че иска да стане спортист и нещата се промениха (б.а. смее се). И двамата обаче имаме силна логична мисъл. В баскетболното поле (б.а. той е треньор на „Спартак”-Плевен) много често ситуациите са геометрични форми, които бързо трябва да променяш”, обяснява Люси.

На 5 април Дяковска тръгва на първото си национално турне с Плевенската филхармония. Под диригентската палка на Левон Манукян и с подкрепата на група AVA тя ще изпълнява класики от мюзикъли като „Мулен Руж” и „Котките”, пиеси на Гершуин и хитове на ABBА. Първата ѝ спирка е в Габрово, зала „Орловец”, а на 7 април е в Ямбол.