Изненадващи идеи за украса на дома и за предстоящия Великден, екзотична растителност и декоративни овошки предлага Специализираната изложба „Цветна пролет 2016“. Тя се провежда от 30 март до 2 април в Международен панаир Пловдив с участието на близо 40 фирми. На техните щандове може да се намерят цветя, храсти, овошки, семена, разсад и луковици, препарати за растителна защита и торове, инструменти, саксии, аксесоари, произведения на приложното изкуство.

Посетителите са впечатлени от екзотични храсти и дръвчета, чиято цена доближава 200 лева. Внимание привличат японските вишни и декоративните овошки, които дават плод. Все повече се търси бугенвилията, носеща полъх от атмосферата на гръцките острови, каза участник в изложбата. Друг изложител предлага над 15 вида рози, сред които лилава, оранжева и на ленти.

Необичайните растения станаха много актуални, тъй като модата налага атрактивно оформление на градината, обясняват експерти. Това е и акцентът на „Цветна пролет 2016“. Саксии, керамика, дърворезба, малки пластики изпълват част от експозициите. Майстори от Регионалната занаятчийската камара в Пловдив показват сувенири, съдове и украса от дърво, керамика и метал. Дори кратуни са превърнати в изящни предмети.

Разнообразна украса на Великден и бижута от естествени камъни също изкушават посетителите. Те ще се запознаят с модните тенденции във флористиката, с идеи за акценти в озеленяването и за създаване на екоатмосфера в интериора. Специализираната изложба за цветя, декоративна растителност, градинско оборудване и аксесоари е предпочитана от професионалисти и любители заради новостите, които предлага.

„Цветна пролет“ отново е част от Дните на дома, семейството, свободното време, хобито и модата, които ще продължат до 3 април. Те включват още: Международна изложба „Природа, Лов, Риболов“ и Изложба на общините, започващи също на 30 март, Европейски панаир на предприятия и кооперации от социалната икономика (от 31 март), Италиански фестивал на красотата и прическата (от 1 април ), международни киноложки изложби (от 2 април). Очакват се над 20 000 посетители заради комбинацията от бизнес и атракции, насочени към широк кръг специалисти и масова публика.

Изложенията може да бъдат разгледани всеки ден от 9 до 18 ч., а в неделя – до 14 часа. Билетът струва 3 лева, като за ученици, пенсионери и инвалиди цената е 2 лева.