Всички икономически показатели много ясно показват, че Сърбия я очаква тежко бъдеще.

Това предупреждение публично отправи бившият сръбски президент и лидер на Социалдемократическата партия Борис Тадич.

"Противно на твърденията на премиера Александър Вучич, на членовете на правителството и на управляващата коалиция всички икономически показатели показват, че Сърбия я очаква тежко бъдеще... Достатъчно време дадох на кабинета да покаже какво може и бях сдържан в критиките си, но повече не мога да позволя гражданите да бъдат брутално мамени относно истинската ситуация в Сърбия", каза Тадич.

Според него "в Сърбия днес се извършва злоупотреба с медиите". "Ние сме свидетели на едно инженерно явление, в което гражданите на страната трябва да се убедят, че лошите икономически показатели са добри, че ни очаква светло бъдеще, независимо от факта, че отслабваме икономически и изоставаме от целия регион... Това е действителността, пред която е изправена Сърбия. Моля медиите да показват нещата такива каквито са и да не стават съучастници в измамата на правителството", подчерта бившият сръбски президент.

Борис Тадич смята, че всички трябва да работят за по-голяма независимост на медиите, но и самите медиите да отразяват по един почтен начин политиката, защото в противен случай гражданите могат да бъдат заблудени относно това, което ще им се случва в бъдеще.