Защо е препоръчително да се направи топлоизолация на апартамент? Санирането не е единствено мода, шестваща към нашата страна от Западна Европа, но и доказана необходимост. Ако се направи по съществуващите стандарти и се извърши от доказани специалисти, поставянето на топлоизолация на апартамент може да Ви донесе само ползи и да върне направената от Вас инвестиция в кратки срокове. Когато търсите апартамент в Русе под наем или за покупка, задължително предварително се интересувайте дали му е поставена топлоизолация. Така ще спестите средства за отопление и охлаждане.

Ползите от топлоизолация на апартамент

  • На почти всички хора се случва да се чудят защо плащат толкова големи сметки за ток, а топлината у дома през студените месеци е недостатъчна! Отговорът е следният – изчислено е, че около 30-40 процента от топлинната енергия в домовете се губи през стените и дограмата. Както виждате, това е огромен процент, но той може да бъде сведен до минимум, ако се топлоизолира домът ви. Имате ли изолация, топлината ще се запазва в дома и тези 40 процента загуби ще изчезнат. Резултатът ще бъде повече топлина и осезаемо по-ниски сметки.
  • Когато поставите топлоизолация на апартамент, трябва да знаете, че освен подобряването на температурата в него и редукцията на сметките за ток, се подобрява и състоянието на въздуха. Той става по-сух и способства за прекратяване на редица болестни симптоми, които се асоциират с влажния въздух. Ако искате по-добро здраве и по-малко болести, заложете на топлоизолация на апартамент.
  • Когато топлоизолираме апартамент, се спасяваме от един основен враг на всеки собственик на дом – влагата. Освен заболявания, влагата е в състояние да нанесе и повреди на стените и таваните, като мухъл, конденз и т.н. и да ви причини много неприятности.

Плюсовете от поставяне на топлоизолация на апартамент са твърде много, за да бъдат пренебрегвани. В България вече е възможно всяка жилищна кооперация да кандидатства за безплатно саниране, което освен топлоизолация на апартамент, включва проверка на конструкцията, ремонт на общите части на сградата, подмяна на ВиК и ел.инсталации на същите и т.н.
Имайте предвид, че всички апартаменти ново строителство в Русе вече се изграждат по стандарт с поставена топлоизолация, с многокамерна дограма с висококачествен профил и стъклопакет, все подобрения, водещи до ниски енергийни разходи впоследствие.