Всеки ден сървърите на Google обработват тонове информация. Любопитни ли сте обаче къде точно се случва това? Вече всеки може да разбере, като изгледа новото видео публикувано от Google, в което компанията ни предлага една 360-градусова обиколка из центъра си за данни.
 

Видеото е заснето в центъра за данни на Google в град Далъс в щата Орегон. Служителят на Google, който играе ролята на гид в тази обиколка, още в началото разкрива, че много малко от хората, които работят за компанията имат достъп до този център. Това определено прави публикуването на видеото един страхотен жест от страна на Google, благодарение на който можем да станем свидетели на мощната инфраструктура, която прави ежедневното ни ползване на услугите на Google толкова гладко и интелигентно.

Изгледайте видеото и ще разберете много неща, като, например, как се справят системите на Google с евентуален срив. Ще видите колко трудно се влиза в центъра за данни и как нивото на сигурност наистина е максимално затегнато. И, разбира се, ще видите огромните сървъри, върху които се основава бързата работа на Google.