Над 20 атракции очакват посетителите на шестте изложби, включени в Дните на дома, семейството, свободното време, хобито и модата, които по традиция започват в последната седмица на месец март в Международен панаир Пловдив. Тази година те ще се състоят от 30 март до 3 април.
Кулинарно шоу с ястия от дивеч се организира за първи път на изложбата „Природа, Лов, Риболов“, която се открива на 30 март. Ловният женски клуб „Бендида“ ще покаже своите умения на 2 април от 10 ч. в палата 3.

Национална трофейна изложба организира Съюзът на ловците и риболовците в България. Той е подготвил забавления и за деца. На 2 април от 11 ч. те ще се състезават по рибарски умения, ще участват във викторина с много подаръци, а победителите в конкурса за рисунка ще получат награди.
Любителите на лова могат да подобрят точността на мерника си на безплатното обучение по стрелба с въздушно оръжие марка „Берета“, да видят как действат примамки за дивеч. Рибарите също ще могат да се запознаят с нови видове примамки и да тренират на симулатор за улов на хищни риби.
На 30 март започват също Изложбата на общините, където посетителите ще открият интересни туристически предложения, и Специализираната изложба „Цветна пролет“ за професионалисти и любители градинари.

Любими на посетителите са модните ревюта в рамките на Европейския панаир на предприятия и кооперации от социалната икономика. Той стартира на 31 март. На сцената в палата 6 български трудово-производителни кооперации ще показват нови колекции дамско и детско облекло, трикотаж, обувки. Те съчетават актуални тенденции, високо качество и достъпни цени, затова хиляди пловдивчани идват на шопингтур в панаира.
Италианският фестивал на красотата и прическата ще бъде открит на 1 април с ревю на топдизайнерката София Борисова "Hollywood: Fashion & Diamonds". На същата холивудска тематика ще бъдат подчинени конкурсите за фризьорство и грим.

На щандовете и на сцената ще бъдат демонстрирани нови линии, продукти и техники във фризьорството от световно известни коафьори, като за първи път ще дойдат стилисти от САЩ. Посетителите ще могат да си купят продукти за коса и тяло, бяла и цветна козметика, парфюмерия, аксесоари, оборудване за фризьорски и козметични салони от водещи производители.

Публиката ще се забавлява и с атрактивните конкурси в рамките на международните киноложки изложби – „Най-добра развъдна двойка“, „Най-добър развъдник“, „Дете и куче“ (за деца до 12-годишна възраст), „Млад хендлер“, на 2 април от 11.30 часа. Кучетата от националния отбор ще изиграят волната програма, с която ще се състезават за Световната купа по фризби-фристайл в Германия. Развлекателната спортна програма започва в 12.30 ч., а на 3 април – в 10.30 ч. Ще бъде проведена и надпревара за най-добра група потомци, в която взимат участие поне три поколения кучета.
Очаква се над 20 000 посетители да дойдат на пролетните изложби заради комбинацията от бизнес и атракции.

Гостите имат шанс да получат някоя от следните награди: бинокъл Nikon ACULON T11 8-24x25 Silver, въдица за тролинг Imax Boat 8'6 258 см 12-20ibs, мултипликатор SEA CAPTAIN (размер 30), като попълнят анкетни карти. Подаръците са осигурени от Международен панаир Пловдив, а печелившите талони ще бъдат изтеглени в 13 ч. на 3 април.

Изложенията ще бъдат отворени всеки ден от 9.00 до 18.00 ч., а в неделя – до 14 часа. Билетът, даващ достъп до всички прояви, струва 3 лева, като за ученици, пенсионери и инвалиди е предвидена цена от 2 лева.