Пресата и блогърите от различни страни нарекоха истински герой офицер от руските специални части, който загина обкръжен в Сирия, насочвайки самопожертвователно огъня върху себе си.За гибелта на офицера при изпълнение на бойни задачи в района на Палмира се появи информация още преди няколко дни. Представител от руската база Хмеймим в Сирии разказа пред журналистите, че военният е загинал в района на населения пункт Тадмор при изпълнение на специална задача по насочване на целите за авиоудари от страна на руските самолети срещу терористите от "Ислямска държава".

Руският офицер загина геройски, предизвиквайки огъня върху себе си, понеже е бил открит от терористите и обкръжен.

"Обкръженият герой от специалните сили взриви джихадистите от ИД, насочвайки върху себе си авиоудар", пише в заглавието си британското издание Express. Колегите им от вестниците Mirror и The Sun в заглавията си нарекоха руснака "Рамбо" - като героя от едноименния филм в изпълнение на Силвестър Сталоун.

Към възторга на журналистите и преклонението пред подвига се присъединиха и обикновени читатели и хора от Великобритания и други страни.

"Твоята саможертва помогна да се спасят много хора от злото на "Ислямска държава". Почивай в мир, пише Дан Уокър.

"Този човек е истински воин и руски патриот. Уважавам го!", заявява пък Бари Фишер.

"Определено той е герой! Разбира се, че не е като тези страхливци, които бягат от своите страни към Европейския съюз", пише от своя страна Род Халуей.

"Човек с чест и убеждения, каквито на нас жителите на Запада не ни достигат", счита Карло Мансано.