От утре се очаква времето постепенно да се затопля, като ще се повишават и минималните, и максималните температури, предаде репортер на БГНЕС.

Във вторник – 29 март – над страната ще бъде предимно слънчево и още по-топло, като минималните температури ще бъдат между 3 и 6 градуса, само в Смолянско ще са отрицателни – около минус 2 градуса. Максималните температури ще се вдигнат с няколко градуса и ще бъдат между 12 и 19 градуса, най-топло ще бъде в Северна и Южна България – около 19 градуса, за София – 14 градуса.

В сряда – 30 март – отново ще бъде слънчево над страната. Минималните температури ще достигат 8 градуса, а максималните още ще се повишат и ще бъдат между 16 и 22 градуса, като над 20 ще са градусите в Северна и части от Южна България, за София около 19 градуса.

В четвъртък – 31 март – времето ще продължи да бъде слънчево, температурите още малко ще се повишат и ще достигат 24 градуса, за София – около 22 градуса.

В петък – 1 април – на много места дневните температури ще са с летни стойности – в Северна България около 26 градуса, по Черноморието между 19 и 23 градуса, за София – 23 градуса.

В събота – 2 април – температурите слабо ще се понижат, но отново ще бъде топло и предимно слънчево с дневни температури между 17 и 22 градуса, за София – 22 градуса.

В неделя – 3 април – температурите остават без промяна – малко по-хладно ще бъде по Черноморието, с дневни температури около 15 градуса, за София 22 градуса.