„Благодарение на това, което направих за България, чух, че има "Български хелзинкски комитет". Аз не съм "ошамарил" бежанци, а съм се защитавал." Това заяви в днес в интервю за Канал 3 Динко, станал популярен с прозвището "ловец на бежанци". Динко Вълев залови група нелегални имигранти. След като е бил нападнат, с голи ръце той принуждава 11 нелегални мигранти да налягат по земята и да чакат полицията. Това го превърна в герой за едни и в престъпник за други. Чуждите медии писаха за него, а у нас "Български хелинкски комитет" пусна жалба до МВР заради действията му. Така Динко беше призован да се яви в полицейското управление в Бургас, за да дава показания. Динко говори без заобикалки за мотивите си.

Бившият състезател по борба разкри, че бил нападнат от един бежанец, докато карал АТВ-то си. Динко спрял и се върнал - там видял в храстите цяла група нелегални мигранти. Двама от тях се опитали да му скочат на бой, един държал "остър предмет". Вълев използвал физическа сила и сломил нападателите си. После накарал всички да налягат по земята - сред тях жени и дори бебе.

Динко е убеден, че е възпрял закононарушители и това е правилно. Той смята, че тези, които го критикуват са тъпи и попита какво биха направили те. "Нямаше ли да се защитят или щяха да избягат? Аз съм си в България и няма да бягам от хора, които нарушават законите. Ще бягам, ако съм в Сирия", отсича Динко.

Той посочи, че ако някой ден има наследник ще научи и него да се защитава с физическа сила, за да се изправя срещу опасностите. Той е убеден, че Гранична полиция няма да се справи с бежанския поток, особено без оръжие. Предлага да се увеличи възнаграждението на граничните полицаи, за да бъдат стимулирани да се борят с бежанците, а не да ги оставят да преминават.