Врачка шарлатанка застава пред съда по обвинение в присвояване на 7825 лв. за разваляне на черна магия. Между 13 август и 5 ноември 2013 г. Марияна М. поддържала заблуждение у жена от Велико Търново, че ще развали направената на семейството и черна магия. Измамницата срещнала жертвата си в парка Марно поле, близо до поликлиниката. Тя видяла, че жената е угрижена, приближила, заговорила я и започнала да ги убеждава, че цялото семейство има направена черна магия за смърт, която обаче за щастие тя може да премахне. Ако премахването не започнело веднага, то до три дни децата на жената щели да загинат едновременно.

През следващите три месеца врачката чето се срещала с жертава си и вземала различни суми пари – от 50 до 3000 лв. Въпреки всичките „усилия” обаче, проклетата магия не искала да се разваля. Най-накрая жената усетила, че е станала жертва на измамница и подала сигнал в полицията.

След като Марияна била разкрита и задържана, станало ясно, че тя е криминално проявена и осъждана и друг път за подобни престъпления. Докато задигала парите на поредните си жертви Марияна била все още в изпитателен срок на предишна присъда за същото престъпление. Измамницата е осъдена от районния съд във Велико Търново на една година и осем месеца, при първоначален строг режим, която за изтърпи в затворническо общежите от открит тип. Както подсъдимата така и прокуратурата обаче обжалват присъдата и сега делото е насрочено в Окръжния съд за ново разглеждане.