Хиляди участват в старта на мотосезон 2016 


Хиляди изпълниха пространството пред храм-паметника „Св. Александър Невски”, яхнали красиви и екзотични мотоциклети и скутери, за да се включат в най-голямото в България групово каране на мотори и с призива всички заедно да открият един безавариен мотосезон 2016. 

Традиционно тук се събират между 8 и 10 000 в зависимост от времето. Днес беше слънчево и хубаво, така че очакванията на организаторите са за максимален брой от около 10 000. С рок музика и рев на мотори и тази година беше отбелязано началото на мотосезона. В България клубовете са над 50 – 60, а само в София са около 30.

И тази година призивът е "Внимание и толерантност на пътя".

Много слънчево и много топло, за да може да става за каране на мотор – такива са очакванията от мотосезона например на известният актьор Юлиан Вергов, който също е заклет мотоциклетист. „Очаквам всички да сме достатъчно възпитани и толерантни един към друг”, каза той и допълни, че освен моторджия например е и шофьор на автомобил, пешеходец и велосипедист. „Така че когато има толерантност на пътя - колкото повече се съобразяваме един с друг, толкова ще бъде и безопасно и толкова по-голяма наслада за всички”, казва той.

Според него колкото повече гледаме в огледалата за обратно виждане като шофьори на автомобил, колкото повече подаваме мигач, толкова по-добре, а също така е хубаво и мотористите да идват с малко по-бавна скорост отзад, защото понякога идват много бързо, включително и той на моменти и няма време кога да ги видиш, споделя той.