Кола на пожарната, две линейки, една от които от Военномедицинска академиа, три полицейски буса и повече от 1 патрулки са обградили кооперацията на барикадиралия се 69-годишен бивш полицай Петър Коджейков на улица „Орехова гора” в столичния квартал „Стрелбище”. Повече от 17 часа мъжът, който е въоръжен, се е залостил в жилището си и отказва да излезе, съобщава „24 часа”.В района е спокойно, като униформените коментират, че не се знае кога ще приключи драмата.

Тук бяха главният секретар на МВР Георги Костов и шефът на СДВР Младен Маринов, в сградата влизат и тежко въоръжени полицаи.

Полицай се е опитал да влезе през прозореца на стаята, в която лежи неподвижната съпруга на Коджейков. Вероятно това е причината за стрелбата, която е открил съпруга й тази сутрин.

Улицата е отцепена, в непосредствена близост до е кооперацията се намира и детска градина.

Малко преди 11 часа екип на специализирания отряд за борба с тероризма е влязъл в жилището и е обезопасил съпругата, а с Коджейков се водят преговори да се предаде.

Според съседи от 2 години мъжът имал проблеми с психическото си състояние.

Полицейски кучета също са забелязани в района. В кооперацията беше внесена носилка, която вероятно е за съпругата на Коджейков.