Понякога за да спечелиш пари, не е необходимо нито да имат престижно образование, нито опит. Просто трябва да си на точното място, за да те вземат за няколко професии, които изглеждат странно, но се плащат добре. Може да е странно, но в света има много такива необикновени професии. Те не само изглеждат лесни, но носят и добри приходи. Но за да попаднете в списъка на работещите необикновена работа, трябва да сте адекватен на изискванията.

Ето и някои от тези поприща:

1.Служител в хотел, чиято работа е да топли леглата на гостите, преди те да си легнат. В американски хотели има такава професионална характеристика, защото се оказало ,че гостите искат да си легнат в топли чаршафи. Изискването е да си добре изкъпан, да не оставяш неприятни миризми и да умееш да лежиш, без да правиш излишни движения поне половин час. Заплата-22500 долара годишно.

2.Водолаз при голф-игрище. Може и да е странно, но такава работа предлагат няколко голф-клуба, като работата на съответния специалист е да вади топките за голф от езерото, което се намира на територията на клуба. Въпрос на късмет е, може за цял ден нито веднъж да не се топнеш във водата. Заплата 35 000 долара годишно.

3.Дегустатор на храна за домашни любимци. Това означава, че търсеният служител на богати семейства трябва да има изтънчен вкус, за да опитва дали менюто на кучето или котката отговаря на високите изисквания на техните собственици. Заплата-26 000 долара годишно.

4.Мениджър „Операции” в погребално бюро. Работата се състои в това да имате добри организационни умения и да можете да организирате погребение с присъствието на голям брой хора-над 100. Тази професия се цени и доста високо-заплата 80 000 долара.