Белгийската прокуратура потвърди, че вторият атентатор самоубиец от белгийското летище е именно Наджим Лахрауи.

В изявление от прокуратурата също така се посочва, че Лахрауи има връзка и с атаките в Париж от ноември миналата година, когато при няколко едновременни нападения атентатори отнеха живота на над 130 души. Според властите в Белгия ДНК на Лахрауи е била открита по жилетка с експлозиви и парче дреха, намерени в зала „Батаклан“ - едно от нападнатите места. Полицията също така е намерила негово ДНК и върху бомба, поставена на националния стадион на Франция „Стад дьо Франс“.

На видеозаписи от летището се виждат трима атентатори, като до сега идентифицирани са само взривилите се Лахрауи и Ибрахим Бакрауи. Третият мъж, облечен в светли дрехи, е избягал от летището, след като неговата бомба не се е взривила.
В момента той се издирва от властите.

Прокуратурата също така потвърди, че Лахрауи е използвал фалшива самоличност с името Суфиане Каял. Това име се появи по време на издирването на един от смятаните за основни организатори на атентатите от Париж – Салах Абдеслам. През септември той е пътувал до унгарската столица Будапеща, като на връщане е спрян за проверка от полицията на австрийската граница. Тогава той е пътувал с двама мъже - Суфиане Каял и Самил Бузид.

Абдеслам беше арестуван миналия петък в белгийската столица.

За Лахрауи се знае, че в началото на 2013 г. е пътувал до Сирия.

Белгийските власти съобщиха още, че в рамките на разследването срещу разкрития опит за атентат в Париж са задържани трима души, двама от които по време на днешната акция в Брюксел. По време на арестите им те са получили леки наранявания в областта на краката.