Получините данни от македонския президент за новите мигрантски маршрути съм предал на службите. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, предаде БГНЕС.

"Това, което преди дни президентът на Република Македония Георге Иванов ме помоли аз го предадох на срещата на Европейския съвет. Техните служби са се сдобили с новите маршрути и за една много стройна организация, откъде и как да се минава. Всичко това е предоставено на ДАНС, на МВР и съответно на срещата на вътрешните министри в Брюксел“, уточни премиерът Борисов.

Той подчерта, че за разлика от Гърция, която е получила стотици милиони и нищо не е направила, Македония е създала хуманни условия за мигрантите, които са приета там.

"Няколко месеца поред гръцкото правителство не взема мерки. В Гърция към момента не могат да отчетат като свършено нищо реално - условията там са ужасни за бежанците“, заяви Борисов.

Македонският президент Георге Иванов в ексклузивно интервю за БГНЕС днес съобщи, че неотдавна е предал лично на Бойко Борисов картите с новите мигрантски маршрути. „След затварянето на Западнобалканския маршрут, веднага се появиха информации и карти на арабски език, където България е посочена като коридор, през който мигрантите ще могат да минават транзит за Сърбия... Тези карти ги дадохме лично на Бойко Борисов“, каза македонският държавен глава.

В днешното си изказване пред Народното събрание премиерът Борисов заяви, че в момента натискът по българо-турската граница е по-малък. Той очаква проблемът да дойде от българо-гръцката граница, която е дълга и незащитена.