Зимата най-накрая ще преотстъпи мястото си на пролетта от следващата седмица. След хладните и предимно облачни почивни дни – 26 и 27 март, от понеделник бавно ще започне да се затопля.

В събота – 26 март - над страната ще има разкъсана облачност. Минималните температури на много места ще бъдат отрицателни до минус 3 градуса. Дневните температури ще бъдат до 13 градуса, като най-хладно ще бъде в София, Смолян, Варна и Разград – около 9 градуса.

В неделния ден – 27 март – максималните температури слабо ще се понижат, като се очаква да превали дъжд, повече като количество над източната половина от страната.

От понеделник – 28 март ще започне затопляне. Над страната ще има разкъсана облачност. Минималните температури ще останат ниски – на места, като в Смолянско, например, може да паднат и до минус 7 градуса. За сметка на това дневните температури ще започнат да се повишават, като се очаква в първия ден от седмицата да бъдат между 12 и 15 градуса.

Във вторник – 29 март - над страната ще бъде предимно слънчево. Минималните температури ще се вдигнат с няколко градуса и ще бъдат между 2 и 5 градуса. Максималните също ще се вдигнат и ще бъдат между 15 и 19 градуса.

В сряда – 30 март – времето ще бъде без съществена промяна, отново предимно слънчево с дневни температури до 19 -20 градуса.

В четвъртък и петък – 31 март и 1 април – се очаква и минималните и максималните температури да се повишат с още няколко градуса, така дневните на много места ще прехвърлят 20 градуса. Дъжд не се очаква, макар че ще има повече облаци. Следващите почивни дни – събота и неделя – 2 и 3 април, ще бъдат слънчеви и топли – с максимални температури отново около и малко над 20 градуса.