Брюкселската полици арестува двама души тази нощ, които са записани от камерите за видеонаблюдение на летището и на метро станция „Мааленбек” по време на атентатите на 22 март, съобщи телевизионният канал RTL.

"В хода на полицейска операция в Брюксел бях арестувани шестима души, двама, от които са били засечени на камерите на летището и в метрото”, съобщи телевизията.

По-рано беше съобщено, че при две отделни полицейски операции, в Париж и в Блюксел, бяха задържани предполагаеми терористи, като един от тях е бил на висока позиция в терористична мрежа.

Френският гражданин, който беше арестуван по време на специалната операция в четвъртък в парижко предградие, е заемал висока позиция в една от терористичните мрежи, обяви министърът на вътрешните работи на Франция Бернар Казньов. По-рано министърът съобщи, че благодарение на ареста на заподозрения е предотвратен терористичен акт, подготовката, за който бил в "напреднала" фаза. „Както се подозираше, задържаният е бил на висока позиция в терористична мрежа, която е готвила удари във Франция“, каза Казньов. Личността на арестувания не бе разкрита. Министърът посочи, че арестът е бил предшестван от сериозно разследване, в сътрудничество с други европейски служби.