Предложението, внесено от ГЕРБ за промяна в закона, което ще наложи таксиметровите шофьори да работят на трудов договор или всеки водач да стане превозвач, вероятно ще бъде променено. Причината за внесената промяна била заради необходимостта при инцидент на пътя някой конкретно да носи отговорност. Това коментира Настимир Ананиев, председател на транспортната комисия пред Би Ти Ви.

Предложението за промяна е било оттеглено и предстои другата седмица въпросът да се разглежда отново, каза още той. Ако трябва да се свика извънредно заседание на комисията, ще го направя, каза Ананиев. Държавата иска да регулира този бизнес. Но има и колебания в самия бранш.

По-късно Сава Комитов от Синдиката на таксиметровите автомобили коментира, че законът е недомислен. Ако се регистрират 22 000 водачи, това ще доведе до различни цени на такситата, ще има неудобства и за клиентите.

Най-логично е законът да се преразгледа. Хората искат да са водачи от името на регистриран превозвач, а не всеки да го прави персонално, каза още Комитов.