Истинска зима със сняг и минусови температури ни очаква в следващите няколко мартенски дни точно преди да преминем към лятно часово време. В 3 ч. през нощта на събота срещу неделя трябва да преместим стрелките на часовника с един час напред. През това време навън ще е истински мраз, като на много места живакът в термометрите ще е под нулата.От вчера сняг заваля на прохода Витиня. От пътната агенция призоваха шофьорите да са внимателни и заради падналата мъгла в района. Днес пък се очаква мокър сняг да вали в Предбалкана ивнякои райони на Северозападна България като например Врачанско, прогнозират от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН. Въпреки това температурите ще се задържат положителни в днешния ден.

Утре обаче минималните температури на много места в страната ще паднат под нулата, а вятърът ще духа от север. Същевременно максималните ще се повишат, а облачността ще намалее. 

По-сериозно затопляне синоптиците предвиждат от началото на следващата седмица. Температурите ще се повишат доста бързо като във вторник вече максималните ще стигнат 17-18 градуса, а в края на месеца и първите дни на април може да минат 20 градуса.