Предупреждението за опасност, което беше публикувано на Фейсбук страницата на Държавния департамент на САЩ, отнасящо се за автобус, спиращ до хотел „Плиска” в София, вече е свалено. За това информира страницата на американското посолство у нас.Ето какво обясняват от дипломатическото представителство: 

„Съобщението от 23 март, свързано със сигурността, което американското посолство разпространи към американските граждани, отнасящо се за заплахи в София, вече не е в сила. Посолството оценява своевременните мерки, взети от правителството на България, в отговор на опасенията за сигурността, и продължава да си сътрудничи тясно с правителството на България по въпросите на антитероризма. Последните събития в Европа подчертават необходимостта всички ние да бъдем предпазливи и бдителни. Продължаваме да призоваваме американските граждани да се регистрират в Програмата за разумно пътуване (Smart Traveler Enrollment Program), за да получават съобщения относно безопасността и да бъдат откривани по-лесно в спешни случаи”. 

Както БЛИЦ съобщи, премиерът Бойко Борисов реагира остро на изтеклата информация, която разбуни духовете, но след това се оказа, че няма поводи за притеснение. „„Няма реална опасност за гражданите и гостите на София. Запознат съм в детайли с проверката на българските служби. Сигналът е с ниска степен на опасност, но в ситуацията, в която се намираме, сме длъжни да проверяваме всяко твърдение за заплаха”, обясни той.