Почина холивудският актьор Кен Хауърд. Роден като Кенет Джоузеф Хауърд младши на 28 март 1944 г., актьорът има зад гърба си близо 40-годишна кариера в телевизията, театъра и киното.Причината за смъртта му не се посочва.

Хауърд е президент на професионалната организация от 2009 т. Актьорът е катализатор за сливането й с американската Федерация на профсъюзните дейци в киното и телевизията през 2012 г. Кен Хауърд е първият президент на обединения профсъюз, представляващ общо около 160 000 души. Миналата година е преизбран на поста.

Роден като Кенет Джоузеф Хауърд младши на 28 март 1944 г., актьорът има зад гърба си близо 40-годишна кариера в телевизията, театъра и киното. Най-известната му роля е в телевизионната драма "Бялата сянка", излъчвана в края на 70-те и началото на 80-те години на миналия век.

В телевизията Хауърд се снима главно във второстепенни и третостепенни роли. Участвал е в сериалите "Птиците умират сами", "Рокфелер плаза 30", "Западното крило", "Адвокатите", "Адвокатите от Бостън", "Закон и ред: Специални разследвания", "Офисът". Ролята в "Сивите градини" му носи през 2009 г. най-престижната телевизионна награда Еми.

За изпълнението си в постановката "Детска игра" на Робърт Мараско Кен Хауърд е удостоен с най-престижното театрално отличие Тони.

Хауърд дебютира в киното във филма "Кажи, че ме обичаш" (1970) с Лайза Минели. Изпълнявал е роли в продукции като "Рамбо", "Нищо общо", "Майкъл Клейтън", "Джой".