Полицията в Брюксел издирва четвърти атентатор, който най-вероятно е взривил бомбата в метрото. След Наджим Лашрауи той е вторият жив терорист, който се търси след тройния атентат. Той е от турски произход, белгийски гражданин, на 22 години е и е собственик на черен автомобил „Ауди S4” с белгийска регистрация. Колата е била паркирана на летището, а от камерите се вижда, че е влязъл в метрото със сак.През април миналата година службите за сигурност се интересували от този мъж покрай негово пътуване до Саудитска Арабия.

След полицейските щурмове от вчера, хората в "Скарбек", където беше намерена бомбата при обиск на дома на двамата братя, се връщат към нормалния живот.

Братята Халид и Брахим ел Бакрауи са идентифицирани като атентаторите-самоубийци на летище „Завентем“ в Брюксел и в метростанция "Малбек", на метри от европейските институции. Те имат връзка с единствения жив терорист от Париж от 13 ноември Салах Абдеслам, който беше заловен четири дни преди атаките вчера. Третият терорист - Наджим Лашрауи, също е свързан с касапницата от Париж. Около обяд се появи информация, че е задържан, но по-късно стана ясно, че се е изплъзнал, а заловеният е друг, също във връзка с атаките. Според френското издание „Льо Монд” (Le Monde) и белгийски медии, Лашрауи е бил идентифициран като втория самовзривил се атентатор на летището в Брюксел.

Сега полицията издирва четвъртия човек от групата. Това съобщава белгийското издание La derniere heure.

По последни данни тройният атентат в Брюксел е убил 32 души, а над 300 са ранените, 61 от които тежко. В следобедните часове бе намерено още едно тяло на "Завентем". Жертви и пострадали има от 40 държави, но все още телата не са идентифицирани.