Атмосферното налягане ще се повиши, но ще остане по-ниско от средното за месеца. През следващото денонощие ще бъде облачно и с валежи.

Утре след обяд на места в Южна България валежите ще са значителни, на отделни места и ще прегърми. Привечер над северозападните райони от страната, а до полунощ и в Централна България валежите ще спрат. Ще духа до умерен вятър от северозапад и с него ще нахлува студен въздух. Минималните температури ще са предимно между 3° и 8°, максималните ще са от 5° - 7° в северозападните райони до 10° - 12° в югоизточните. Такава е прогнозата за времето, съобщиха за Фокус от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.

Над Черноморието ще бъде облачно и с валежи от дъжд, значителни след обяд по южното крайбрежие. Ще духа до умерен южен вятър, който след пладне ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 11° и 14°, температурата на морската вода е 8° - 9°. Вълнението на морето ще е около 3 бала.

Над планините ще бъде облачно и с валежи от дъжд, над около 1600 метра – от сняг, но по- късно през деня с понижението на температурите границата ще се понижава. Ще духа силен северозападен, по високите и открити части – до бурен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра – около 1°.

В петък температурите в цялата страна ще се понижат и минималните ще са между 0° и 5°, а максималните между 6° и 11°. Вятърът ще е от север-североизток, слаб, в Дунавската равнина и Източна България - умерен. Ще се задържи предимно облачно, с превалявания от дъжд, но на по-малко места и по-слаби. През почивните дни ще се задържи сравнително студено, минималните температури ще се понижат още малко. Облачността ще е по-често значителна, но само на отделни места е възможно да превали слабо.