Във връзка с вчерашните трагични събития на летището в Брюксел, "България Ер" отмени полета от/до Брюксел на България Ер, изпълняван за 22.03 и 23.03.
Летище „Завентем“ в Брюксел ще остане затворено и на 23 и 24 март, предаде ТАСС, позовавайки се на управата на летището.
Разследването на място продължава. „През целия ден летището ще бъде закрито. Няма да има достъп до сградата“, пише в поместено на сайта на летище "Завентем" съобщение. „В течение на днешния ден ще разгледаме възможните срокове за възстановяването на полетите“, пише още в заявлението. Мерките за сигурност по останалите летища на страната са засилени.
Пътниците, които са планирали пътуване от/до Брюксел с "България Ер" за дата 22 март и 23 март, могат да променят датите си на пътуване или да анулират полета си.
Летището в Брюксел е публикувало специален телефон за гореща връзка: +32 2 753 7300.
Кризистният щаб на "България Ер" оценява риска за тази дестинация и ще предостави допълнителна информация след становище на Европейската комисия за сигурност. Уверяваме Ви, че безопасността на нашите пътници и персонал е наш основен приоритет. При потвърждение на повече детайли относно ситуацията от белгийските власти, ще Ви информираме своевременно, съобщиха от компанията
От авиокомпания "България Ер" предлагат следните възможности:
- Подходящи алтернативни маршрути – Амстердам и Франкфурт, всеки ден, или други директни дестинации на България Ер. Промяната ще бъде изцяло безплатна;
- Безплатно преиздаване на самолетните билети за други дати на пътуване до Брюксел;
- Пълно възстановяване на сумата по издадени билети с дата на тръгване 23 март 2016 г.
При желание за промяна на дата на пътуване или промяна на маршрут по издадени самолетни билети за пътуване до Брюксел до 27.03.2016 г. включително, Ви предлагаме:
- Безплатно преиздаване на самолетните билети за други дати на пътуване до Брюксел;
- Промяна на маршрута на пътуване с други директни полети на авиокомпанията.