Най-малко 21 са загиналите след експлозиите в летището и метрото на белгийската столица Брюксел. Това заявиха представители на пожарната служба в града, цитирани от АФП.
11 са загиналите при двете експлозии в летището, докато други 10 са убити при взрива на метростанцията Маалбек, заяви говорителят на пожарникарите Пиер Мейс.
БГНЕС припомня, че отново служители на пожарната служба първоначално заявиха, че има 17 загинали на летището. По-късно числото беше намалено до 13. За съжаление, общият брой на загиналите при брюкселските екплозии най-вероятно тепърва ще се увеличава.
Малко по-рано главният кралски прокурор, цитиран от белгийски вестници и телевизии, съобщи, че единият от взривовете на летището е дело на атентатор-самоубиец.
Засега властите в Белгия не се заявили категорично, че взривовете в Брюксел са терористични атентати. Въпреки това, нивото на терористична заплаха в цялата страна беше повишено до максималната си четвърта степен.
Сградите на европейските институции в Брюксел, които се намират в непосредствена близост до станцията Маалбек, вече са затворени, съобщи малко по-рано еврокомисарят Кристалина Георгиева в „Туитър”.
Световните агенции съобщават за вече повишени мерки за сигурност на летищата в Берлин, Лондон, Ню Йорк и Париж.