Джордж Клуни и съпругата му Амал организират лотария в интернет, чийто победител ще им гостува през април в дома им в Лос Анджелис, като събраните средства ще са в полза на избирателния фонд на Хилари Клинтън. Това съобщиха световните информационни агенции. 

За участие в лотарията е достатъчна само регистрация. Съпрузите обаче приканват желаещите да участват да платят минимална сума от 5 долара, а ако желаят, и повече - до разрешените от закона 2700 долара. Победителят в лотарията ще може не само да разгледа дома на звездното семейство и да си поприказва с домакините, а и да се срещне с Хилари Клинтън и да й даде съвети за бъдещата надпревара.

Ако почитателите на Клуни и Клинтън не искат да разчитат на съдбата, те могат да си гарантират покана за вечерното парти, като преведат 33 400 долара в предизборния фонд на Клинтън. Актьорът ще организира две такива вечери - едната в дома си в Лос Анджелис на 16 април, а другата в Сан Франциско. Сред поканените са режисьорът Стивън Спилбърг и актрисата Кейт Капшоу.

Джордж Клуни организира подобни домашни вечери и през 2012 г. в подкрепа на кампанията на Барак Обама. Тогава той помогна да бъдат събрани около 15 милиона долара.