Днес над по-голямата част от страната ще е предимно облачно. Дъжд ще превалява на места, главно в Северна България, като повече ще са валежите в северозападните райони. Временни разкъсвания и намаления на облачността ще има след обяд над Южна България. Ще духа до умерен вятър от юг-югозапад, в Дунавската равнина временно ще се ориентира от север. Максималните температури ще бъдат между 16° и 21°, по-ниски в северните райони – между 10° и 13°. Такова ще е времето днес, съобщено за "Фокус" от дежурния синоптик в НИМХ към БАН. 

Над Черноморието ще е предимно облачно със слаби превалявания, главно в северните райони. Ще духа до умерен запад-югозападен вятър. Максималните температури ще са от 8°-11° по северното крайбрежие до 17°-20° по южното. Температурата на морската вода е 8-9°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините преди обяд ще е предимно облачно, на места ще превали слаб дъжд, над 2000 метра – слаб сняг. След обяд над масивите от Южна България облачността временно ще се разкъса. Ще духа силен, по билата - бурен вятър от запад-югозапад, който след обяд ще отслабва. Максимална температура на височина 1200 метра около 11°, на 2000 метра – около 4°.