16-годишно момче от Бургас е автор на 39 престъпления и 7 бягства от специализирани възпитателни институции, пише „24 часа”. Михаил С. е задържан в бургаския кв. "Победа", след като е бил обявен за издирване заради бягство от социално педагогически интернат в сливенското село Драгоданово, уточняват от полицията в Бургас.

В хода на разследването е установено е, че на 12 март т.г. момчето е задигнало мъжко яке, собственост на 29- годишен бургазлия, в което имало лични документи и скъп мобилен телефон.

Якето е откраднато от микробус, паркиран на бензиностанция на бургаската ул."Чаталджа".

16-годишният Михали С. е рекордьор по престъпления, сочи дебелото му крими досие. От 2009 г., когато е бил едва 9-годишен, до 2016 г. той е регистриран като извършител на 39 престъпни деяния, предимно кражби.

Всички материали по случаите са били предадени на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Бургас за разглеждане на възпитателни дела. На 16-годишния е наложена мярка "Настаняване в социално педагогически интернат", като до момента е бягал седем пъти. 

Поради големия брой бягства е изготвено предложение до Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни - Сливен и предстои разглеждане на възпитателно дело за налагане на мярка "Настаняване във възпитателно училище", уточниха от Областната дирекция на МВР.

Още двама невръстни бандити от ромския кв.Победа в Бургас се водят рекордьори в Местната комисия за малолетни и непълнолетни.
14-годишният Й.С. се разследва за 10 престъпления, а аверът му Р.Р. на 16 г. - за 11 прояви.

Преди броени дни стана ясно, че двамата са и автори на палеж. Момчетата признали, че на 30 януари подпалили сервиз за автомобилни гуми на ул. "Чаталджа" до бензиностанция "ЛУКОЙЛ".

Огромните пламъци предизвикаха истинска паника в квартала, а три коли на пожарната гасиха с часове огнените кълба.