Ханан ал-Харуб от Рамала е победителката в състезанието за „Най-добър учител на планетата“, което се провежда за втори път. Тя печели не само признание, но и 1 млн. долара. Миналата година победителката беше Нанси Атуел от Мейн, САЩ.
„Ще занеса наградата на моите деца“, казва 43-годишната преподавателка от Палестина пред „Гардиън“. „Моите ученици са истинските победители. Те са моето вдъхновение“.
Палестинката спечели приза, който е определян като Нобеловата награда за преподаване в конкуренцията на 8000 кандидати от цял свят. На финала останаха 10 учители и тя се състезаваше със свои колеги от САЩ, Великобритания, Япония, Австралия, Финландия, Пакистан и Индия. 
На церемония в Дубай папа Франциск, херцогът на Кеймбридж принц Уилям и Бил Клинтън поздравиха чрез видеообръщения Ханан, която е израснала в лагер за бежанци във Витлеем и започва да преподава, след като по двете й дъщери стрелят израелски войници.
На Западния бряг хората, които я подкрепят, гледали церемонията по телевизията на голям екран навън, в центъра на Рамала. Когато папата прочел името й, събралите се избухнали в аплодисменти и сълзи, разказват очевидци. 
Участниците в журито, което оценява кандидатите за приза, се спират на палестинката, след като присъстват и участват в нейн урок, в който тя използва предмети от ежедневието, като прилага техниката си на „игра и учене“. Често тя слага перука на клоун и червен нос, за да използва играта и да накара децата да работят заедно като екип, да изградят доверие и уважение помежду си. В тези игри-учене поведението, в което отсъства насилие, винаги се възнаграждава. Тя е написала книга за своята философия на преподаване, наречена „Учим, докато играем“.