Утре над по-голямата част от страната денят ще започне със слънчево време. Ще духа слаб, след обяд до умерен вятър от запад-югозапад. Ще се затопли и максималните температури ще бъдат между 14° и 19°. Такава е прогнозата за времето според Националния институт по метеорология и хидрология към БАН, цитирана от "Фокус".

Над Черноморието ще преобладава слънчево време, с по-значителни увеличения на облачността в следобедните часове, но без валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. 

Максимални температури на въздуха ще бъдат 17°-19°. Температурата на морската вода е 9°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините денят ще започне с разкъсана средна и висока облачност, която постепенно ще се увеличава и вплътнява. След обяд над масивите от западната половина от страната облачността ще се снижи и на отделни места там ще превали слаб дъжд, над 1800 метра – слаб сняг. 

Ще духа силен, след обяд по билата бурен до ураганен западен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 8°, на 2000 метра – около 1°.

През следващите дни ще бъде предимно облачно. Ще има валежи от дъжд, във вторник на повече места и повече по количество в Северозападна България, а в сряда - в цялата страна. 

В по-голямата част от страната вятърът ще е от юг-югозапад и температурите ще са все още сравнително високи: минималните ще са предимно между 5° и 10°, а максималните - между 15° и 20°. В северозападните райони от север ще прониква по-студен въздух и там дневните температури ще се понижат значително. 

В четвъртък вятърът навсякъде ще стане от север и температурите в цялата страна ще се понижат. Валежите ще продължат, но ще са главно в Южна България.