Наркобосът Ел Чапо е натрупал килограми откакто беше прибран в затвора след легендарното му бягство миналата година. В пандиза Хоакин Гузман се е отдал на сериозно четене и вече е изял с кориците класиката „Дон Кихот”, съобщава „Дейли Мейл”.След като беше заловен в началото на 2016 година, гангстерът беше сложен под много по-строг режим, за да не успее да се измъкне за трети път. Той няма право на телевизия, затова се е задълбочил в четенето. Освен класики, той се интересува от преведени на испански книги за лична мотивация и самоусъвършенстване като „Живот, движен от целта: За какво, за Бога, съм на тази Земя” от Рик Уорън.

Ел Чапо успя да избяга от мексиканския затвор „Алтиплано” през юли, след като успя да прокопае тунел под него. След залавянето му той беше върнат там, но с много по-затегнати мерки за сигурност. Сега пред килията му денонощно стоят двама пазачи, които го наблюдават всяка минута.
Служител от затвора разкри, че Гузман е натрупал малко килограми и смъкнал кръвното си налягане, откакто е вътре. Зачислено му е куче, което да подушва храната му преди да яде, за да е сигурен, че не е отровена. 

Директорът на затвора Мариса Кантила заяви наскоро, че на осъдените се сервират разнообразни и питателна храна, която включва пица и пържено пиле. Преди да избяга, на Гузман му бяха позволени четиричасови „съпружески” визити на всеки 9 дни. Тогава получаваше и виагра. След повторното му залавяне, обаче, тази придобивка му е орязана. От 8 януари той не е пил синьо хапче и не е имал „съпружески” посещения. 

Миналата седмица бандитът е подал молба те да му бъдат подновени.

За разлика от предишната му килия, в новата на тавана има монтирана камера, и там няма „бели петна”.