Представяте ли си цяло лято да обикаляте света, да се забавлявате и да пиете бира? Звучи като идеалното пътешествие. А сега си представете, че дори ви се плаща за това! Може да звучи невероятно, но никак не е трудно да се превърне в действителност.


Голяма бирена компания обяви позиция за стажант за лятото със заплащане от 12 000 долара. От наетия ще се изисква да обикаля различни места и да описва бирени напитки, пише thrillist.com. Компанията е World of Beer, базирана във Флорида, САЩ, верига таверни за наливна бира. Тя търси трима стажанти, които да прекарат почти 4 месеца това лято, посещавайки пивоварни в страната и чужбина, да тестват различни видове бира, да посещават бирени фестивали и да постват в социалните мрежи да своите преживявания. Това са условията и на самата обява

Позицията не е на постоянно работно време и е само за стаж, но все пакWorld of Beer ще плати на кандидатите $12,000 за извършената работа, плюс ще покрие всички разходи по пътуванията, включително за храна и настаняване. Бонус е фактът, че работата включва и пиене на много бира.

"Търсим трима стажанти по пиене, които да тръгнат по света това лято в търсене на най-добрите наливни бири и храна, които светът предлага", се казва в описанието на позицията.

Срокът за подаване на кандидатури е до 26 март. Основното, което се изисква от вас, е да попълните документите за кандидатстване и да направите едноминутно видео, в което да обясните какво ви определя като подходящия кандидат за позицията. Според компанията няма значение възрастта на кандидатите - колежани, студенти или дори възрастни с постоянна работа. Важното е те да са над 21 години и да са американски граждани. Или ако сте чужденец, да имате валидно разрешително за работа в САЩ.

Компанията ще се свърже с избраните кандидати след 28 март, а от 4 април ще проведе интервютата. Тримата избрани щастливци ще поемат на бирено пътешествие в края на април.