По неофициална информация инфаркт е причината за смъртта на адвоката и бивш депутат Павел Чернев пред столичен ресторант. Той бил в заведението с още един човек, излязъл за малко и внезапно се строполил на земята, съобщава Канал 3.

На мястото е пристигнал медицински екип, който се е опитал да го спаси, но е констатирал смъртта му. На мястото е разпънат параван, тялото все още е там.

Пред БНТ пък лекари са посочили, че става въпрос за белодробна тромбоемболия. Линейката е пристигнала на мястото на шестата минута.

Сигналът за инцидента е подаден в полицията малко преди 17.00 часа днес. Първоначално е съобщено, че трупът е на възрастен мъж. Отбелязва се, че не става въпрос за убийство.

Междувременно в социалните мрежи бивши и настоящи съратници на Чернев изразиха скръбта си от внезапната му загуба. Един от първите беше евродепутатът Ангел Джамбазки. „Повече от 15 години приятелство. За добро или лошо, беше забавно. Беше луд по цялата глава и за още трима. Щяхме да се виждаме днес - утре, да пием по коняк. Явно срещата се отлага. Сбогом. Почивай в мир!”, написа той в социалната мрежа.