На Съвета за развитие бе взето ясно решение мнозинството да се консолидира около пълноценното изпълнение на програмата на правителството, съобщи министърът на здравеопазването Петър Москов пред журналисти, съобщи „Фокус“.
По думите му ситуацията, която се е появила през последните месеци във връзка с обявяването на ДСБ като опозиция, е породила напрежение. „Дали някои труднообясними, последователни, непоследователни позиции на Реформаторския блок, ДСБ или на други партньори пречат на работата на правителството и пречат и на моята работа, отговорът е да”, заяви Москов. Според него като резултат от това има повишено напрежение между всички коалиционни партньори. „Вчера на Съвета за развитие беше взето ясното решение за това мнозинството да се консолидира повече около пълноценното изпълнение на програмата на правителството”, коментира министърът на здравеопазването.
Той заяви, че не е присъствал партийният форум на ДСБ, защото не е бил поканен. „Второ, за мен е важно, когато партия взима решение, включително и ДСБ, то да не бъде вследствие на висок емоционален момент, а в следствие на размисъл”, заяви той. По думите му в ДСБ има две мнения - едното е свързано включително и с напускане коалицията РБ, минаване в остра опозиция и реализиране на друг вид политически проекти, а другото е свързано със запазване на ролята на ДСБ вътре в РБ и с гарантиране на радикални реформи чрез участие в мнозинството. „Аз съм основател на ДСБ и няма причина някой да ми обяснява дали съм част или не съм част от нея”, заяви Петър Москов.