Интересите на собствениците на медиите отравят българския медиен климат, политиката и бизнеса в България. Свободните медии и журналисти са едно от най-големите постижения на нормалния свят.

Това каза в Брюксел главният прокурор Сотир Цацаров. Българските медии са отровени от олигарсите, които стопанисват част от тях, а не от прокуратурата...Част от българските медии са отровени от това, че са принудени да защитават политическите и икономическите интереси на своите собственици, били те Делян Пеевски, Цветан Василев – навремето, или Делян Пеевски и Иво Прокопиев – сега. Това е отровата в българските медии. Ако българските медии нямат отрова, това се дължи на възможността на част от медиите да дадат свободата на тези, които държат микрофоните, тогава отрова няма. Няма аз да кажа кои са свободните медии, всеки непредубеден поглед по сайтове и вестници ще покаже кой чии интереси защитава”,

каза още Цацаров и добави: На мнение съм, че всеки сайт в интернет трябва да осигурява пълна възможност за идентификация на хората, които коментират след дадена статия, за да се осигури възможност на засегнатите да търсят своите права от издателя.