На брифинг, на който МВР представи данни за нова информационна система, по която ще работят униформените на пътя, главен комисар Христо Терзийски коментира агресията на пътя и последните случаи с побоища. Според него МВР не може да се справи само и трябва да се потърси съдействие от гражданското общество. Той отново каза, че МВР и прокуратурата ще бъдат безкомпромисни и в последните случаи са действали бързо като има задържани и обвинени.

"Напоследък хващаме доста шофьори, употребили наркотици", каза началникът на пътна полиция в София Пенчо Пенев на брифинга. 

Предвижда се те да имат достъп по време на дежурствата си до данни като: има ли неплатени актове водачът на автомобила, какви нарушения е правил преди и други. Скоро всеки пътен полицай ще има професионален таблет, с който да проверява тази информация, а не както сега смените да си предават едно устройство. 

Шефовете на пътна полиция в цялата страна бяха на инструктаж във връзка с нововъведенията, с които ще работят подчинените им скоро.