Такива случаи трябва да се разглеждат професионално, за да избегнем провокирането на случаи, в които хората сами започват да търсят справедливост. Най-адекватната реакция би била да се извика полиция, заяви министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова в коментар на вчерашната катастрофата на бул. „Черни връх".

Този случай е илюстрация за високото напрежението в междуличностните отношения. Не мисля, че зад тези действия има умисъл. Затова такава сложна ситуация трябва да се остави на професионалистите, обясни Бъчварова в интервю за BTV.
Обществените отношения трябва да следват определени правила и гражданите трябва да го знаят. Всяко закононарушение трябва да бъде санкционирано. Това е логиката, по която МВР работи, отбеляза тя.
„Вземаме всички мерки такъв канал да не премине през България. Гранична полиция по никакъв начин не е обезкървена. Държавата в такава ситуация трябва да използва всичките си сили и ресурси. Аз съм ръководител на националния оперативен щаб, който следи ситуацията", посочи Бъчварова.