Симеон Христов е спокоен и уравновесен човек, макар че е майстор на бойните изкуства, каратист. Това каза пред камерите на Нова телевизия Павел Чернев, адвокат на задържания за побоя на бул. „Черни връх” шофьор."Жената на Симеон е с потрошена китка, почти е осакатена, това също е наляло масло в огъня при неговата реакция, той ми каза, че е бил със силен афект”, поясни Чернев. Според него, побойниците не са „мутри-биячи”, защото не са се били помежду си, а са се нахвърлили срещу причинилият произшествието водач. 

Според адвокатът, състоянието на бития шофьор не е сериозно, оказало се, че се възстановил бързо. „През 2004 година Христов е оправдан от съда за причинена от него средна телесна повреда. В момента той е млад предприемач и се занимава с частен бизнес”, допълни Чернев.

Той смята, че сбивания след пътни произшествия е имало и ще има и не може да си обясни „болния” медиен интерес към обикновения случай на сбиването в София. „Така реагират мъжкарите, ако разберат, че жена им е осакатена”, заяви още бившият атакист и депутат.